Nagy szeretettel köszöntünk a Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet „Ép testben ép lélek” Keresztény Fitnesz Klub (röviden: KFK) oldalán, amely elsősorban a mozgás, a testi-lelki egészséges életmód kedvelői számára jött létre.

Fontosnak tartjuk, hogy a nekünk ajándékozott „Isten templomára” is gondunk legyen, amit szükséges jólétben tartani, arról megfelelően gondoskodni (nem csak táplálni), megőrizni, karban tartani korunktól függetlenül. Sajnos sokszor elhanyagoljuk, pedig Isten felszólít minket, hogy ebben is tegyük meg a magunk részét!

Vajon milyen mértékig kell a testével foglalkoznia az embernek? Vajon része-e az egészséges életmód a megszentelt életnek?

Egész valónk Isten tulajdona, amiért Krisztus kifizette az árat a kereszten. Testestül-lelkestül nem a magunkéi vagyunk - 1Kor 6,19 - tehát testünket sem vonhatjuk ki Krisztus uralma alól. Az Úr előtt nem kisebb a felelősségünk a testünkért, mint a lelkünkért.

A megszentelt kifejezés Isten számára elkülönítettet, neki odaszántat jelent. Rm 12,1-ben Pál felszólít minket arra, hogy testünket az istentisztelet részeként szánjuk oda Istennek “élő és szent áldozatul”.

Az áldozatnak hiba és fogyatkozás nélkül valónak kellett lennie. Beteg, béna vagy csonka állatot nem volt szabad áldozatként bemutatni. Tehát Pál felszólításának teljes félreértése, ha valaki azt gondolja, az “áldozatul” való odaszánás azt jelenti, elhanyagolhatja vagy tönkre teheti az egészségét. A test tönkretétele, túlzott kimerítése, elhanyagolása, vagy pusztítása korunk életmódi és civilizációs bűnei révén egyszerű engedetlenség.

A testünket áldozatul adni Istennek azt jelenti, hogy teljes valónkat, lelkünket és testünket maradéktalanul Isten rendelkezésére bocsátjuk. Ehhez, lehetőség szerint, jó állapotban kell tartanunk, hogy méltó és alkalmas legyen arra, hogy a Szentlélek lakásául és eszközéül szolgálhasson.

A betegségokozó élvezetekkel pusztított vagy holtfáradt test és elcsigázott idegzet nem ad jó alapot Isten munkájához! Isten munkája pedig a mi feladatunk is, hiszen a misszió parancs betöltéséhez szükségünk van edzett, fitt fizikai, lelki és szellemi állapotra.

Erre nyílt lehetőség Gyülekezetünkben 2016. februárjában és elindult a Dunakanyar első keresztény fitnesz klubja. Ahol minden hétfőn és csütörtökön 18:00- tól és 19:30-tól van mód részt venni TRX edzéseinken, ill. a teremben található kondi gépek használatára. A helyek alakulása miatt az edzésekre szükséges bejelentkezni.

A KFK több, mint edzőterem. Mi nem csupán egy vallásos rendszert szeretnénk képviselni, hanem azt a kapcsolatot, ami a feltétel nélküli szeretetben nem csak beszél, hanem bemutatja Istent.

Bátorítunk titeket, hogy gyertek és éljetek ezzel a nagyszerű lehetőséggel! Hívjatok másokat is, hogy ebben az áldásban osztozkodjunk. Nem titkolt célunk gazdagítani a helyi közösséget és településünk szolgálatait is egyben.

A Klub nem csak a mozgásra, de az egészséges életmódra is kívánja felhívni a figyelmet, mindezt a biblia tükrében. Ehhez nyújtunk segítséget a testi-lelki-szellemi jólét érdekében életvezetési tanácsokkal, eseményekkel, programokkal, nem feledve, hogy az igazi szépség és elégettség belülről fakad.

Vezérigénk: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít" (Fil 4,13).

Ép testben ép lélek Krisztus erejével!

Örülünk, hogy itt vagy!

KFK szolgálói csapata

 

Címünk

2621 Verőce, Árpád út 75. I. emelet

Szolgálat vezetők

Barkóczi László
Tel.: +36205149684

Barkóczi Priscilla
Tel.: +36204850407

Időpontok

Időpontokért és az edzésekre jelentkezésért kövessétek a KFK Facebook oldalát.