Mi a tervünk az új imaházzal?

2020 egy fontos mérföldkő gyülekezetünk életében. Végtelen hála van a szívünkben gondviselő Istenünk felé, hogy ez év februárjának végén megkaptuk az imaházra a használatbavételi engedélyt! Az imaház belső tereinek otthonossá tétele után gyülekezetünk 15. születésnapján, 2020. szept. 6-án került sor annak ünnepélyes átadására.

Az építkezés az önkormányzat által biztosított telken a tervezési és egyéb előkészítési munkák (közterületi közműveket is kellett építenünk, mert a rákötés nem volt biztosított) után 2011. 06. 15-én indult el.

Bár az elég hosszúra nyúlt építkezés során elég sok körülmény kedvezőtlenül érintett bennünket (építési szabályok változása, hitelválság, drasztikus anyag- és munkadíj áremelkedések), mégis megtapasztalhattunk Urunk gondviselő kegyelmét abban, hogy az épület néhány bőkezű egyéni adakozó támogatása mellett gyakorlatilag önerőből valósulhatott meg.

Van még néhány további tennivalónk az épületen belül is, és hátravan még az imaház külső környezetének rendezése is, de hisszük, hogy ez is meg fog valósulni!

Alapvető célunk, hogy az épület váljon olyan otthonná nem csak a gyülekezet tagjai, hanem vendégeink, látogatóink, az Istent keresők és a bármilyen szükségben levők részére, amelyben a krisztusi szeretet gyakorlása biztosítja az otthon melegét és ad lehetőséget - hitünk megélésén túl - a felüdülésre, a gyógyulásra, Isten csodáinak megtapasztalására.

Gyülekezetünk többször megfogalmazott célja és megerősített elhívása az, hogy világítótoronyként fénykedjék a Dunakanyar településein élők előtt. Ehhez is igazodik az épület, úgy központi, egyedülállóan szép elhelyezkedése, mint megjelenése alapján.

Az a vágyunk, hogy az új gyülekezeti ház egyben regionális ébredési központtá váljon, ahol lehetőség nyílik változatos és vonzó rendezvények és akár nemzetközi konferenciák lebonyolítására is.

Az új komplexumban a hétköznapokban is lehetőség lesz a közösség aktív megélésére, ami a fiatalok, gyerekek felé való szolgálatban, valamint a régió településeinek lakossága felé irányuló szociális, kultúrális és egyéb jellegű tevékenységekben, családi napok megtartásában, szenvedélybetegek felé való szolgálatban, vagy egyszerűen csak közösségépítő szabadidős programokban ölt testet.

Hisszük hogy az elhívásunkat és céljainkat Istentől kaptuk, akinek segítségére számíthatunk, és szeretnénk magunkat is minél tejesebben odaszánni, hogy a tervek megvalósulhassanak, és Isten országa hatalmasan megerősödjön! Szeretnénk ennek aktív részesei és megtapasztalói lenni!

Mindenért övé legyen a dicsőség!

További feladataink:

  • Parkoló építés, felújítás
  • Kertépítés, parkosítás

Adakozás

További adományokat szívesen fogadunk a parkoló építéséhez és a parkosításhoz!

Banki adatok

Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet EJSZ
13520405-13302010-00004657

 

Videók

Átköltözés az új épületbe

Riport a Baptista Magazin műsorban