Tőtős János

Szilágynagyfaluban (Erdély), egy lelkipásztor családban születtem, később Aradra költöztünk, és ott nőttem fel. A rendszerváltást követően, elhagyva a családomat, Magyarországra költöztem. A gyülekezetben való felnövés, és a lelkipásztori családhoz való tartozás nem tudott megtartani. Rövid időn belül lezüllöttem, és az életem romokban hevert. Nem hittem el, hogy számomra van kegyelem. 1995-ben Isten keményen belenyúlt az életembe, összetörtem, válaszút elé érkeztem, döntöttem, és átadtam az életemet teljesen Jézusnak. Az életem teljesen megváltozott, megismertem valójában az Urat. 1998-ban összeházasodtam feleségemmel, Marcsival. Van két gyermekünk, Márk és Eszter, akiket Isten ajándékainak tekintünk.

Sok időbe tellett, hogy megértsem, hogy Isten elhívott, hogy Őt szolgáljam. 2006-ban, feleségemmel együtt megértettük, hogy Isten elhívott gyülekezet plántálásra. Nagyon hálás vagyok, hogy ebben a szolgálatban a feleségem nem csak támogat, hanem a kapcsolatépítésben, és azoknak a programoknak a vezetésében, ahol ez megvalósulhat, Isten tudta, és tudja használni őt. Hálásak vagyunk, hogy Isten kegyelméből Vecsésen egy Gyülekezetet plántálhattunk.

Elhívásunkat civil foglalkozás mellett tesszük, amit Isten áldásaként élünk meg. Kihívásnak érezzük, hogy Isten akaratában legyünk, azt megértve készek legyünk követni Őt.

Megértve Isten vezetését, 2015 év végén átadtuk a Vecsési gyülekezet pásztorolását, és 2016 Februárjában elfogadtuk a Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet meghívását. Nagyon hamar a szívébe fogadott a gyülekezet, és mi is a gyülekezetet. Izgatottan várjuk, ahogy a gyülekezettel együtt elérjük az evangéliummal, a Dunakanyarban élő embereket.

Elhívási Igém: Jn15,16 „Nem ti választottatok ki engem, hanem én válogattalak ki, és arra rendeltelek titeket, hogy elmenjetek, és gyümölcsöt teremjetek, a gyümölcsötök pedig megmaradjon, hogy bármire is kéritek az Atyát az én nevemben, megadja nektek.”