Oros Csaba

Vácott születtem 1970-ben, református vallású családban nevelkedtem. Isten mindig is vonzott, kerestem őt, léte a számomra nem volt kérdés.

A tinédzser éveim a tanulás és a munka mellett Isten keresésével teltek el, így kerültem közel az ekkor kibontakozó ébredési hullámban a tanítványság mozgalomhoz, ahol 1990-ben megtértem, majd idővel bemerítkeztem, így újjászülettem víztől és Szent Szellemtől. Ebben a közösségben ismertem meg feleségemet, akivel 1992-ben házasságot kötöttem, azóta is boldog házasságban élek, két nagy lányom és immár egy kedves kis unokám is van.

1993-ban a Hit Gyülekezetének lettem elkötelezett tagja, hitbeli fejlődésemet alapvetően meghatározzák az itt eltöltött évek élményei mind a tanulásban, mind pedig a szolgálatban.

2003-ban ismerkedtem meg a verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet alapításán munkálkodó testvérekkel, majd Szenczy Sándorral, akit a gyülekezet lelkipásztorává kértek fel. A velük való ismerkedést és sok imát követően arra jutottam, hogy ez a gyülekezet olyan szolgálati lehetőséget jelenthet a számomra, amely révén az eddig szerzett ismeretek és tapasztalatok segítségével tudom az evangéliumot hirdetni mind a gyülekezetben, mind a térségben. Ezt követően, rövid átmeneti időszak után döntöttem úgy, hogy családommal együtt ebben a gyülekezetben folytatom hívő pályafutásomat.

A gyülekezetben a vezetői munka mellett rendszeres házicsoportot tartok, illetve Kárpátalján végzek evangélizációs, tanítói szolgálatot, amely a Munkácson és vonzáskörzetében élő roma gyülekezetekben zajlik immár több mint 7 éve.

A civil életben ügyvédként dolgozom.

Elhívási igém az I. Tim. 6/12: Harcold meg a hit szép harcát, nyerd el az örök életet, amelyre hívattattál, és szép vallástétellel vallást tettél sok bizonyság előtt.