Boros Tibor

1977-ben születtem Budapesten. Hívő szülők gyermekeként nőttem fel 2 öcsémmel. Mivel szüleim komoly hívő emberek voltak, gyakorlatilag az Újpesti Baptista Gyülekezetben nőttem fel. Nagyon hálás vasárnapi iskolai tanítóimnak, akik már óvódás koromtól csepegtették belém a bibliai történeteket és mutattak rá Jézus megváltó munkájára. Később az ifjúság aktív tagja lettem, barátaim nagy része is onnan került ki. Nagyon hálás vagyok csodálatos gyerekkoromért, mind szüleimnek, mind a gyülekezetnek. 1980-ban, 13 évesen a baptista Tahi táborban egy nyári gyermekhéten fogadtam el Jézus Krisztust személyes megváltómnak. Rákövetkező év pünkösdkor merítkeztem be.

Egyetemi tanulmányaimat a Budapesti Műszak Egyetemen végeztem, ez idő alatt ismerkedtem meg későbbi feleségemmel. 2001-ben házasodtunk össze, majd hamarosan Verőcén kezdtünk el építkezni. 2004-ben költöztünk be az új házba és ezután a Szokolyai Baptista Gyülekezet tagja lettünk. 2005-ben első gyermekünket már itt mutattuk be az Úrnak. Ez év őszén alakult meg a Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet, amihez az elsők között csatlakoztunk.
Az első években nagyon lefoglaltak minket a ház körüli további munkálatok illetve megszületett további két gyermekünk, de az évek múltával egyre aktívabban vettünk részt a szolgálatban. Jómagam vezettem Royal Rangers csapatot, Kisifit, Tiniklubot, míg feleségem elsősorban a vasárnapi iskolai szolgálatban vett részt, néhány évig vezette is azt.

2017 őszén diagnosztizáltak nálam egy nagyon komoly betegséget, amiből Isten hatalmas kegyelméből következő év tavaszára már ki is hozott. Ez tovább erősítette bennem a vágyat és elhatározást, hogy teljes szívvel őt akarom szolgálni. Tudom, hogy gyülekezetünknek küldetése van a Dunakanyarban, azon belül is kiemelten Verőcén. Hiszem, hogy Istennek komoly terve van velünk, és neki sok népe van Verőcén. Legfőbb küldetésemnek azt atom, hogy Verőcén, és a Dunakanyarban minél többen megismerjék Jézus Krisztus megváltó kegyelmét.