Név

Az Ószövetségben nagyon nagy jelentősége van a névnek, minden név valamit jelent. Eszter könyve is bővelkedik érdekes, ellentétes jelentéseket is bíró nevekkel.

Tovább

A dícséret

Az elrabolt frigyláda, Dávid és a dicséret sátrának felállítása történetéből látjuk, hogy Isten felemelése hogyan vonzza magához az embereket, és milyen más hatással jár. Az a nép, amin Isten dicsősége van, győzelemre van itélve!

Tovább

Az Úrban van győzelem

Az ingyen kegyelemből való megtérés célja nem csak az üdvösség elnyerése, de az áldások átvétele már itt a földön – követni az Úr útját, engedelmeskedni neki és megérteni az útmutatásokat. Ez az izgalmas része az életünknek, ehhez kell az Úr vezetése. Értsük meg Isten tervét és küzdjünk érte!

Tovább

Húsvét

Jézus feltámadása után a tanítványok futva mennek a sírhoz. Még nem tudták az írásokból, hogy Jézusnak fel kellett támadnia. Összezavarodtak, otthagyták az üres sírt, és visszamentek halászni. Így volt, míg nem jelent meg nekik személyesen a feltámadt Krisztus. A feltámadás az evangélium központi üzenete. A sírig eljutni nem elég!

Tovább