Kulcskérdés az elengedés

„Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.” ( Róm 8:1 ) Amit Isten lerombolt, ne építsd újra! Ne hozd vissza! Engedd el! Ézsaiás a kiinduló Igénk szerint egy olyan képet hozott elénk, ami a lehetetlen kategóriába tartozik: „a pusztában...

Tovább

Elhívottak közössége

Az Egyház az elhívottak közössége. Az hogy mi is az elhívottak közössége vagyunk, azt jelenti, hogy mindenki kapott Istentől személyes meghívót. Amíg az ember nem ismeri Istent, céltalanul bolyong a világban, de ahogy megismerjük, egyen – egyenként elhívást kapunk. Kiválaszt bennünket Isten egy személyes célra. És az Isten megpróbál! Az...

Tovább

Kenetetek van

Mindenki aki megtér kenet alá kerül, kenetet kap Istentől. Ez a kenet éltet bennünket. Az Istennel való mindennapi kapcsolatunk során kérni kell az új kenetet.

Tovább

Szeretet

Az korinthusiakhoz írt első levél 13. részében található, jól ismert Szeretet-Himnuszt alaposan körbejárva sokat tanulhatunk az isteni szeretetről, és ezáltal Istenről magáról.

Tovább

Advent

Az adventi időszak a várakozásról szól. A Biblia tele is van történetekkel, amelyekből kiderül, nem is olyan könnyű várakozni Isten igéreteire, szabadítására.

Tovább